Branding Nijmegen

Boost je bedrijf met branding: opvallen in en rondom Nijmegen doe je zo

Het opbouwen van een sterke merkidentiteit of branding in Nijmegen is belangrijk. Nijmegen zit vol ondernemers en concurrenten. Daarom is het belangrijk om herkenbaar, onderscheidend en opvallend te zijn én te blijven. Studio van Wanten helpt met jouw blijvende indruk door middel van een goede branding.

Wij boosten Nijmeegse merken en bedrijven graag met een sterke branding. Branding waar je niet omheen kan en past bij jouw merk. We doorlopen samen het creatieve proces en stoppen niet voor jouw branding strategie aansluit bij jouw merkbeeld en identiteit.

branding nijmegen

Waarom is branding voor Nijmeegse bedrijven cruciaal?

 • Unieke positionering door concurrentievoordeel
  Een sterke branding zorgt voor een unieke positionering. Zorg dat de branding van jouw merk(naam) de concurrenten jaloers maakt. Wees een voorbeeld zijn van hoe het ook kan. 
 • Merkherkenning opbouwen
  Merkherkenning is essentieel bij het opbouwen van loyaliteit en vertrouwen bij klanten.
 • Het verhaal van doordachte branding
  Een goed doordachte branding is een krachtig communicatiemiddel waarbij je de waarden, missie en visie naar voren laat komen.
 • De juiste doelgroep
  Trek niet alleen veel, maar ook de juiste klanten aan. De branding strategie moet perfect aansluiten bij de behoeften van jouw doelgroep. 
 • Merkwaarde vergroten en bedrijf laten groeien
  Leer hoe sterke branding in Nijmegen leidt tot een hogere merkwaarde en groei. Een merk waar iedereen mee gezien wilt worden.

De 7 basisprincipes van de branding strategie

Ons enthousiaste team staat voor jou klaar om je te ondersteunen bij het creëren van een onderscheidende merkidentiteit. Dit doen we via een branding strategie.

 • Bepaal wat je merk uniek maakt. Identificeer je missie, visie en kernwaarden.
 • Analyseer en begrijp je doelgroep. Wie zijn je klanten? Wat zijn hun behoeften, voorkeuren en uitdagingen? Een diepgaand inzicht in je doelgroep helpt je bij het vormgeven van je merk om beter aan te sluiten bij hun verwachtingen.
 • Ontwikkel een unieke huisstijl.
  Dit omvat alle visuele elementen zoals een logo, kleurstelling, fontgebruik en stijlelementen. Consistentie in deze elementen helpt bij het opbouwen van merkherkenning.
 • Communiceer je merkverhaal
  Vertel een verhaal over je merk. Dit moet pakkend zijn en je merkidentiteit weerspiegelen.
 • Creëer aanwezigheid
  Een sterke (online) aanwezigheid is cruciaal. De gebruiksvriendelijkheid van de website en de zichtbaarheid op social media zijn van belang.
 • Creëer consistente merkervaringen 
  Consistentie is essentieel en versterkt de merkherkenning. Of het nu gaat om klantenservice, productontwerp, marketingmateriaal of sociale media, zorg ervoor dat elke interactie met je merk dezelfde kernboodschap overbrengt.
 • Monitoren en optimaliseren
  Hou de prestaties in de gaten en meet dit via prestatie indicatoren. Analyseer de resultaten en pas de branding strategie aan indien nodig.

Bekijk ons werk

Benieuwd naar ons werk? Bekijk ons portfolio en ontdek hoe wij complexe uitdagingen omzetten in succesvolle oplossingen.

Start met jouw branding in Nijmegen

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Neem vrijblijvend contact met ons op en laat Studio van Wanten je ondersteunen bij het creëren van een sterke branding waardoor je opvalt in Nijmegen en daarbuiten.

Tijd voor koffie?

Neem gerust eens contact op met Fleur om onze aanpak voor jou te bespreken.

Vul hieronder je gegevens in