Hulp nodig van een DTP’er?

Alles over Desktop Publishing

Wij zijn gek op vormgeven. We creëren een mooie look & feel en zorgen voor de praktische uitwerking van deze ontwerpen. Onze DTP-skills zorgen er natuurlijk voor dat jouw ontwerp niet alleen mooi is, maar ook technisch foutloos wordt uitgevoerd. Ben je niet bekend met de afkorting DTP? Geen zorgen, we leggen het graag voor je uit!

Waar staat DTP voor?

DTP staat voor Desktop Publishing. Dat houdt in dat we grafisch materiaal technisch klaarmaken voor drukwerk of een digitale publicatie. Want wat heb je aan een prachtig ontwerp als het niet goed bij de drukker vandaan komt?

Wij zorgen ervoor dat jouw ontwerpen er niet alleen professioneel uitzien, maar ook geschikt zijn voor productie. Of het nu gaat om visitekaartjes, webpagina’s, logo’s of brochures. Wij zorgen ervoor dat alles klaar is om te gebruiken.

Is DTP dan hetzelfde als grafische vormgeving?

Nee, DTP en grafische vormgeving zijn niet hetzelfde. Een grafisch vormgever richt zich vooral op de vormgeving en het ontwerp van de lay-out. Een DTP’er richt zich meer op de uitwerking en afwerking. En dat alles technisch klopt. Op deze manier maken we zowel offline als online bestanden klaar voor publicatie.

Bij Studio van Wanten ben je zowel voor grafische vormgeving als DTP klussen aan het juiste adres!

De rol van de DTP’er

Nu je weet wat DTP betekent, wordt ook langzaam duidelijk wat een DTP’er doet. Naast het vormgeven van lay-outs, verbeteren we de bestanden dus voor drukwerk en digitale publicatie. Denk daarbij aan consequent gebruik van een lettertype en gebruik van de juiste kleurruimte (RGB of CMYK). Maar ook of de resolutie van de beelden klopt voor een goed eindresultaat of dat de HiRes bestanden overeenkomen met de specificaties van de drukker.

De kracht van Desktop Publishing

Streef je naar aantrekkelijke en verzorgde visuele communicatie? Dan is het zeker de moeite waard om de wereld van DTP verder te verkennen. Desktop Publishing in enorm belangrijk vanwege de volgende punten:

  • Creatieve ontwerpen Een unieke vormgeving maakt jouw visuele uitingen aantrekkelijk en onderscheidend.
  • Herkenbaarheid Een mooi afgewerkte vormgeving vergroot de herkenbaarheid en impact van je boodschap.
  • Probleemloze productie Correcte technische uitwerking zorgt voor probleemloze publicatie en productie van drukwerk.
  • Trekt de aandacht Een goed ontwerp trekt de aandacht van je doelgroep en vergroot de betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat je opvalt tussen de grote hoeveelheid informatie.
  • Professionele uitstraling Het waarborgt consistentie en een professionele uitstraling van je merk.

Kortom, een goede technische afwerking zorgt ervoor dat jouw visuele communicatie eruit springt. En probleemloos geproduceerd kan worden zonder extra kosten.

DTP-er

Bekijk ons werk

Benieuwd naar ons werk? Bekijk ons portfolio en ontdek hoe wij complexe uitdagingen omzetten in succesvolle oplossingen.

Hulp nodig van een DTP’er?

Bij Studio van Wanten staan we klaar om te helpen! Voor het perfectioneren van jouw ontwerp en technisch advies ben je bij ons aan het juiste adres. Wij zijn experts in het voorbereiden van gedrukte en digitale media: de juiste lay-out, foto-bewerking en kleurmanagement. Maar ook het digitaal uitwerken van ontwerpen of de bouw van een website. Allemaal zaken die ervoor zorgen dat jouw ontwerp er zowel op het scherm als op papier geweldig uitziet. 

Vragen of advies nodig? Neem vandaag nog contact met ons op en dan helpen we je met jouw DTP-vraagstuk.

Tijd voor koffie?

Neem gerust eens contact op met Ruud om onze aanpak voor jou te bespreken.

Vul hieronder je gegevens in